dimarts, de novembre 13, 2007

Dites populars (I)


Calent com una Mallerenga.

Mireu la foto, és tot sensualitat... no m'estranya que vagin tan calents/es...


mallerenga

[1803; del germ. fràncic *meisinga, amb encreuament amb el nom de la merla, que donà merlenga, on influí el mot popular llenga (l'ocell és considerat molt xerraire) per fer-ne merellenga i d'aquí, per metàtesi, mallerenga]

f 1 ORNIT Nom de diversos ocells de l'ordre dels passeriformes que pertanyen als gèneres Parus, Panurus i Aegithalos. Cal destacar-ne la mallerenga cuallarga (A. caudatus), la mallerenga de bigotis (o de canyar) (Panurus biarmicus), la mallerenga blava (Parus caeruleus), la mallerenga d'aigua (Parus palustris), la mallerenga carbonera (Parus major) i la mallerenga emplomallada o de cresta (Parus cristatus).

2 fig Persona xerraire.


Crien gaire les Mallerengues? Copul·len gaire les Mallerengues?
Està provat i comprovat científicament que les persones xerraires van més calentes que les que no ho som tant? Les persones poc xerraires no van calentes?

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Vols dir que és gaire popular aquesta dita? Jo no l'havia sentida mai. Clar que on viscu poques mallerengues blaves deu haver-hi no?

L'onclo

14/11/07 23:16  
Blogger oscar.euautosh ha dit...

A L'E, la sento tot ple sovint. Però ara que ho dius a qui més li he sentit a dir, és a en Rafel Bruguera... Calla que no sigui una frase encriptada de senador... que quan diu va calent com una mallerenga, no estigui dient:- Hem de votar si als pressupostos generals del estat...

15/11/07 08:57  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici